Met acupunctuur kanker-behandelingen ondersteunen

 Wilt u met acupunctuur pijn bij kanker of andere symptomen van kanker laten verlichten? Wilt u met acupunctuur chemotherapie-bijwerkingen of bijwerkingen van bestraling verminderen? Dan is medische acupunctuur door dokter Lieveld misschien iets voor u.

Medische acupunctuur: aanvulling op gangbare therapieën

Medische acupunctuur kan kanker niet genezen. Wel kan medische acupunctuur helpen om gangbare therapieën beter te doorstaan. Verder kan acupunctuur kanker dragelijk(er) maken. Medische acupunctuur helpt vaak om de kwaliteit van het leven sterk te verhogen.

Bij pijn, angst, depressieve gevoelens, energie-verlies, slapeloosheid

Als patiënt heeft u misschien te maken met meer of minder heftige pijnen. Daarnaast kunt u last hebben van angsten, neerslachtigheid, extreme vermoeidheid en slapeloosheid. Medische acupunctuur werkt pijnstillend, energieverhogend en stemmingsverbeterend.

Bij chemo-therapie en/of bestraling

Veel mensen worden misselijk, hebben braakneigingen of moeten vaak overgeven ten gevolge van chemotherapie of bestraling. Medische acupunctuur kan goed ingezet worden om deze bijwerkingen te minimaliseren of op te heffen.

Dokter Lieveld behandelt klacht en mens

Dokter Lieveld kan bepaalde acupunctuurpunten met verschillende acupunctuurtechnieken stimuleren. Hierdoor kan uw lichaam specifieke lichaamseigen stoffen aan gaan maken. Deze hebben een gunstige invloed op uw pijnen en hormoonspiegels, maar ook op uw afweer- en energiesysteem.

Zo kan dokter Lieveld met zijn medische acupunctuur een aantal symptomen van uw ziekte aanpakken én de bijwerkingen van de reguliere behandeling. Daarnaast kunt u ook als mens meer in balans komen.

 

Behandeling door dokter Lieveld: pijnloos en prettig

Meer dan de helft van de acupunctuurtechnieken die dokter Lieveld inzet, is naaldloos. Áls hij naalden gebruikt, zijn deze, met een doorsnede van maar 0,15 mm, veel dunner dan de traditionele Chinese naalden. Hierdoor, en door de verfijnde naaldtechniek die hij machtig is, ervaren de meeste patiënten zijn behandelingen als aangenaam en pijnloos.

Wetenschap en WHO: acupunctuur werkt bij pijn door kanker

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen vaak goed werkt, ook bij veel verschillende soorten pijnklachten. (zie o.a: 2, 55, 99 (t/m 2006) 18, 29, 38 (2008)) Op basis daarvan publiceerde de WHO (World Health Organisation van de VN) een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. Pijn bij kanker staat op die lijst. (130)

Acupunctuur bij kanker wordt door dokter Lieveld dus alleen aanvullend ingezet. Immers, bij kanker kan acupunctuur nooit in de plaats komen van reguliere zorg.

Acupunctuur behandeling door dokter Harry Lieveld

 

Waarom dokter Lieveld?

  • Als er geen oplossing was voor uw klacht
  • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
  • Westerse en Aziatische deskundigheid

Lees meer over dokter Lieveld

WHO adviseert acupunctuur bij meer dan 100 klachten

De WHO (World Health Organisation van de VN) analyseerde een groot aantal moderne wetenschappelijke studies naar de verschillende vormen van acupunctuur. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt.

Lees meer over de WHO

Praktijkverhalen

Contact opnemen?
  • Voor uw vraag / meer informatie
  • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
  • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
  • Als er geen oplossing was voor uw klacht
  • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
  • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld