Met acupunctuur depressie behandelen

Overweegt u met acupunctuur uw depressie of gevoelens van depressiviteit aan te laten pakken? Dan is een behandeling met medische acupunctuur door dokter Lieveld misschien iets voor u.

Dokter Harry Lieveld behandelt veel patiënten met een depressie of verwante psychische klachten, waar weinig of niets aan te doen viel,

 • geen afdoende therapie meer voor was,
 • de patiënt maar 'mee moest leren leven.'
Dokter Lieveld behandelt de depressie en de mens

Een depressie is vaak een samenstel van een aantal aspecten. Dokter Harry Lieveld wil deze in de kern aanpakken. Dikwijls lukt dat ook.

Moderne wetenschappelijke studies wijzen onder meer uit dat acupunctuur de aanmaak van lichaamseigen stoffen in ons lichaam stimuleert. Dit zijn o.a. neurotransmitters, die positief werken op onze stemming en energiebalans. Ook hebben bepaalde stoffen een zeer goede invloed op de slapeloosheid, die vaak met een depressie gepaard gaat.

Acupunctuur helpt ons om als mens beter in balans te komen. Aan het begin van een behandelreeks voelen cliënten zich vaak direct al energieker en zitten beter in hun vel.

Traditionele Chinese geneeskunde: acupunctuur herstelt energie

De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) heeft een andere verklaring voor de effectiviteit van acupunctuur bij depressie. Zij stelt dat acupunctuur bij depressie zo goed werkt, doordat acupunctuur bepaalde blokkades in de energiehuishouding van ons lichaam opheft. Deze blokkades zouden depressie veroorzaken. Door het herstellen van de energiestromen in ons lichaam, komt er volgens de TCG een einde aan de depressie.

6 tot 10 behandelingen vaak al effectief

Het aantal behandelingen is uiteraard persoonsgebonden en afhankelijk van

 • de aard van uw depressie,
 • de diepte ervan,
 • hoe lang uw depressie al bestaat.

Bij mildere depressies zijn 6 tot 10 behandelingen vaak al heel effectief. Als de klachten ernstiger zijn, kan het nodig zijn om langer door te gaan.

Behandeling door dokter Lieveld: pijnloos en prettig

Meer dan de helft van de acupunctuurtechnieken die dokter Lieveld inzet, is naaldloos. Áls hij naalden gebruikt, zijn deze, met een doorsnede van maar 0,15 mm, veel dunner dan de traditionele Chinese naalden. Hierdoor, en door de verfijnde naaldtechniek die hij machtig is, ervaren de meeste patiënten zijn behandelingen als aangenaam en pijnloos.

Wetenschap en WHO: acupunctuur effectief bij depressie

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen vaak goed werkt, ook bij depressie. (zie o.a: 4b (2007/2008) & 6, 16, 28 (2008)). Op basis daarvan publiceerde de WHO (World Health Organisation van de VN) een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. Depressie staat op die lijst. (130)

Acupunctuur behandeling door dokter Harry Lieveld

 

Waarom dokter Lieveld?

 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Aziatische deskundigheid

Lees meer over dokter Lieveld

WHO adviseert acupunctuur bij meer dan 100 klachten

De WHO (World Health Organisation van de VN) analyseerde een groot aantal moderne wetenschappelijke studies naar de verschillende vormen van acupunctuur. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt.

Lees meer over de WHO

Contact opnemen?
 • Voor uw vraag / meer informatie
 • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
 • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld