Soorten behandelingen

Dokter Lieveld combineert 10 vormen van medische acupunctuur met zijn inzichten in de (ortho-) manuele en westerse geneeskunde. Zo kan hij vaak mensen helpen met heel uiteenlopende klachten .

Meer dan de helft van dokter Lievelds behandelmethoden, is naaldloos. Áls hij al naaldjes gebruikt, zijn dit zeer dunne, steriele wegwerpnaaldjes, die nauwelijks te voelen zijn (0,15 mm doorsnee).

Hiernaast vindt u de 10 verschillende behandelsoorten die dokter Lieveld tot zijn beschikking heeft. Vaak zet hij combinaties van de verschillende technieken in.

Aantal behandelingen

Volwassenen: 6 tot 10 behandelingen zijn vaak voldoende om veel klachten te verhelpen of sterk te verlichten. Uiteraard is dit persoonsgebonden. Ook hangt het af, van hoe lang uw klacht al bestaat en de aard van uw aandoening. Aan het begin van de behandelreeks, voelen patiënten zich meestal direct veel energieker en zitten beter in hun vel. Die positieve bij-effecten ontstaan doordat acupunctuur dikwijls een positieve invloed heeft op uw energie-balans.

Baby’s en kinderen: 3 tot 4 behandelingen, altijd zonder naaldjes, zijn dikwijls voldoende om baby’s en kinderen van hun aandoening af te helpen of de last ervan sterk te reduceren. Dat komt doordat kinderen gevoeliger zijn voor stimuli van buiten. Ook leert dokter Lieveld u enkele zachte druktechnieken (acupressuur-technieken), zodat u thuis de behandeling kunt ondersteunen en uw kind verder kunt helpen.

Pijnloos en prettig

De meeste  mensen, ook baby’s en (jonge) kinderen, ervaren de behandelingen van dokter Lieveld als pijnloos en ontspannend. Veel patiënten dommelen in op het zachte en verwarmde behandelbed. Baby's en jonge kinderen soezen vaak weg in de armen van hun ouders.

A. Acupunctuur mét naaldjes

1. Klassieke acupunctuur: De oudste en meest bekende vorm van acupunctuur, met naaldjes op het lichaam. Voor alle pijn-, chronische, ontstekings-, huid-, psychische, vruchtbaarheids- en andere klachten die met acupunctuur te behandelen zijn.

2. Neuro-acupunctuur: Een in het westen verder ontwikkelde acupunctuurvariant, met de ultra-dunne naaldjes op de schedel, vooral bij neurologische aandoeningen, ook migraine en oorsuizen.

B. Acupunctuur mét of zonder naaldjes

3. Segmentale acupunctuur: Bij segmentale acupunctuur is het uitgangspunt dat er via het zenuwstelsel wordt geprikt. Deze westerse benadering van acupunctuur baseert zich op reguliere medische kennis over de onderlinge samenhang tussen huid, spieren, gewrichten, organen enz. binnen segmenten van het zenuwstelsel.

4. Electro-acupunctuur oftewel electrostimulatie: Met zwakke stroompjes, direct op de huid of op een naaldje. Vooral bij pijn- en ontstekingsklachten, maar ook ter ondersteuning van de behandeling van alle andere aandoeningen die met acupunctuur te behandelen zijn.

5. Ooracupunctuur oftewel auriculo: Met ultra-dunne speciale oornaaldjes, kan alleen, maar wordt vaak ingezet als ondersteuning van andere vormen van acupunctuur. Ook: stalen of gouden bolletjes in het oor, voor thuis. De thuis-vorm wordt veel ingezet als ondersteuning van de behandeling van mensen die willen afvallen of stoppen met roken.

 
C. Acupunctuur en verwante technieken zónder naaldjes

6. Laseracupunctuur: Dokter Lieveld gebruikt een zwak laserstraaltje, direct op de huid, o.a. voor mensen met angst voor naaldjes. Bij alle met acupunctuur te behandelen aandoeningen.

7. Acupressuur: Acupressuur is een vorm van acupunctuur, alleen gebruikt dokter Lieveld hier geen naaldjes maar zijn handen en duimen. Zo oefent hij zachte druk (pressuur) uit op en rond de te behandelen acupunctuurpunten. Voor baby’s, kinderen en mensen die bang zijn voor naaldjes is dit een goed alternatief, vaak samen met tuïna-technieken. Alle met acupunctuur te behandelen aandoeningen zijn ook met acupressuur te behandelen.

8. (Ortho-)manuele technieken: Door zachte druk van handen en vingers, een combinatie van technieken uit de orthomanuele en manuele geneeskunde. Dokter Lieveld behandelt met deze combinatietherapie o.a.: duizeligheid, hoofdpijn, migraine en rug-, nek-, schouder-, arm- en knieklachten.

9. Tuïna: Een vorm van acupunctuur door zachte massage, een techniek uit de Traditionele Aziatische Geneeskunde. Voor baby’s, kinderen en mensen die bang zijn voor naaldjes een goed alternatief, vaak samen met acupressuur. Bij veel van de met acupunctuur te behandelen aandoeningen.

10. Kinderacupunctuur:Voor baby’s, kinderen en pubers gebruikt dokter Lieveld alleen maar speciaal voor kinderen ontwikkelde combinaties van naaldloze acupunctuurtechnieken, zoals acupressuur evt. in combinatie met (ortho-)manuele technieken en tuïna-massage. Baby’s en jonge kinderen helpt hij vooral bij typische “kinderklachten” zoals bedplassen, buikpijn, slecht slapen, ’s nachts bang zijn, nachtmerries hebben en vaak verkouden zijn. Ook behandelt dokter Lieveld huilbaby’s, dikwijls met succes.

Contact opnemen?
  • Voor uw vraag / meer informatie
  • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
  • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
  • Als er geen oplossing was voor uw klacht
  • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
  • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld