Over dokter Harry Lieveld

Dokter Harry Lieveld: " Mensen helpen, dát is wat me drijft. Graag wil ik ervoor zorgen dat patiënten veel minder last hebben van de hen kwellende ziekten of aandoeningen." Vaak lukt het dokter Lieveld om mensen van heel uiteenlopende aandoeningen, ziekten of klachten af te helpen.

Ervaring: snijvlak oosterse en westerse geneeskunde

Al vanaf 1993 verrijkt dokter Lieveld moderne én traditionele vormen van medische acupunctuur met zijn inzichten in de westerse geneeskunde. Indien nodig combineert hij medische acupunctuur met (ortho-)manuele technieken.

Elf jaar werkte dokter Lieveld als arts in verschillende ziekenhuizen. Hij deed daar interne geneeskunde, cardiologie en radiotherapie/oncologie. Echter, op veel vragen had de westerse geneeskunde nog geen antwoord.

Mensen die in de reguliere geneeskunde niet verder komen

Dokter Lieveld wilde toen ook al mensen helpen met aandoeningen, klachten en ziekten:

  • die niet goed thuisgebracht konden worden, of
  • waar weinig of niets aan te doen viel, of
  • waar geen afdoende therapie meer voor was, en/of
  • waar de patiënt 'mee moest leren leven.'
Dokter Lieveld ervaarde de westerse geneeskunde soms als te eenzijdig

Dokter Lieveld: "De westerse geneeskunde is mijn bakermat. Mijn kennis daarvan zet ik iedere dag in voor mijn patiënten."

Toch merkte hij destijds dat de mens in zijn totaliteit steeds vaker naar de achtergrond verdween. Dikwijls werden slechts 'delen' van een patiënt behandeld. Dokter Lieveld wilde ruimte om dat anders doen.

Inspiratie: Chinese ooms en opa

Dokter Lieveld komt uit een gezin met Surinaamse roots en zijn moeder was half Chinees. Enkele van zijn Chinese ooms waren arts. Van hen en van zijn Chinese opa hoorde hij als kind over de vaak verbazingwekkend goede werking van acupunctuur.

De familie-verhalen over acupunctuur inspireerden hem. Daarom lag het voor de hand dat hij ook de acupunctuur ging onderzoeken, toen hij op zoek ging naar aanvullende mogelijkheden voor zijn patiënten.

Dokter Lieveld vond aanvullende antwoorden in de medische acupunctuur

De laatste decennia ontwikkelden Aziatische en westerse wetenschappers de traditionele Aziatische acupunctuur verder richting 'medische acupunctuur.' Uit zijn zoektocht naar aanvullende oplossingen voor patiënten kwam, dat deze 'medische acupunctuur' bij veel aandoeningen het meest effectief was.

Wetenschap en WHO: acupunctuur werkt bij meer dan 100 aandoeningen

Dokter Lieveld vond het ook belangrijk dat de effecten van acupunctuur inmiddels door veel moderne, wetenschappelijke studies aangetoond konden worden. Op basis daarvan adviseert de World Health Organisation (de WHO) van de VN acupunctuur voor meer dan 100 ziekten en klachten.(1 t/m 161, lijst WHO).

Het beste van verschillende werelden: duizenden mensen geholpen

Dokter Lieveld merkte in zijn werkpraktijk al snel dat zijn aanpak vruchten afwierp. Sinds 1993 heeft hij duizenden mensen kunnen helpen met heel uiteenlopende aandoeningen en ziekten. Klachten die eerder vaak niet, onvoldoende of te langzaam op te lossen waren.

Contact opnemen?
  • Voor uw vraag / meer informatie
  • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
  • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
  • Als er geen oplossing was voor uw klacht
  • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
  • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld