Orthomanuele en manuele geneeskunde

Heeft u rug-, nek-, schouder- of kniepijn of andere klachten van uw bewegingsapparaat? Of heeft u last van hoofdpijn, migraine, duizeligheid? Zoekt u daarom een orthomanuele arts, manueel therapeut of manueel arts?

Dan is een behandeling door dokter Lieveld misschien iets voor u. Dokter Lieveld is een ervaren arts voor technieken uit de orthomanuele en de manuele geneeskunde. Door zijn kennis en vaardigheden, weet hij het beste uit orthomanuele en manueel therapie tot een sterke eenheid te versmelten.

Pakt oorzaken aan, kan operaties overbodig maken

Met zijn combinaties van meest werkzame technieken uit de orthomanuele geneeskunde en de manuele therapie, behandelt dokter Lieveld veel patiënten met:

 • arm-, knie-, nek- en schouderklachten (ook whiplash en RSI),
 • (lage) rugpijn,
 • hoofdpijn, migraine en duizeligheid.

Dokter Lieveld gaat op zoek naar de oorzaken van deze problemen en tracht deze in de kern aan te pakken. Veel voorkomende oorzaken van deze klachten zijn:

 • een bekkenscheefstand, of
 • een hernia, of
 • een wervelblokkade.

Dokter Lieveld pakt uw klacht in de kern aan. Hierdoor komen zijn patiënten dikwijls relatief makkelijke, snel en zonder verder ingrijpen van hun klacht af. 

Dokter Lieveld zorgt verder voor prettige pijnstilling, die vaak bijzonder effectief is en toch geen nare bijwerkingen geeft, zoals sufheid, depressie, verslaving etc.

Ook zorgt dokter Lieveld er met zijn behandelingen voor, dat veel patiënten kunnen stoppen met het gebruik van pijnstillers en/of andere medicijnen. Of dat patiënten deze middelen in ieder geval sterk kunnen minderen.

Dokter Lieveld werkt met zachte druk: GEEN kraken!

Met zijn handen en duimen oefent hij met zachte bewegingen druk uit op specifieke punten van uw lichaam. Zo bewerkstelligt hij dat uw lichaam weer in de juiste stand gaat staan. Hierdoor kunnen uw klachten sterk afnemen. Vaak verdwijnen zij totaal.

 
Inzicht in reguliere geneeskunde: noodzakelijk voor uw veiligheid

Uiteraard zet dokter Lieveld altijd zijn kennis van de reguliere geneeskunde in. Gedegen kennis van o.a. anatomie, fysiologie en neurologie is onontbeerlijk voor uw veiligheid.

Resultaat vaak nóg beter met toevoeging medische acupressuur

De (ortho-)manuele technieken worden door dokter Lieveld dikwijls, en altijd in samenspraak met u, verrijkt vanuit het medische acupunctuur-denkkader. Bij het zachte druk uitoefenen met handen en duimen, houdt hij dan rekening met acupunctuurpunten. Hij integreert (ortho-)manuele technieken en medische acupressuur.

Medische acupressuur: vorm van medische acupunctuur, zonder naaldjes

Alleen worden er bij medische acupressuur geen naaldjes gebruikt. Zoals dat wel gebeurt bij verschillende vormen van medische acupunctuur. Er wordt echter met handen en duimen zachte druk (pressuur) uitgeoefend op bepaalde acupunctuurpunten.

Wetenschap en WHO: acupunctuur bij hoofdpijn, knie-, rug-, nek en schouderpijn

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen goed werkt: ook bij hoofdpijn, migraine, (lage) rugpijn, knie-, nek- en schouderpijn. (zie o.a: 1 t/m 129, 131 t/m 154). Op basis daarvan publiceerde de WHO (World Health Organisation van de VN) een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. Hoofdpijn, knie-, rug-, nek en schouderpijn staan op die lijst.(130)

Contact opnemen?
 • Voor uw vraag / meer informatie
 • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
 • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld