Met acupunctuur stress behandelen

Heeft u last van stress, een burn-out of stressklachten als slapeloosheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk of stress-gerelateerde hartklachten? Overweegt u met acupunctuur uw stress te laten behandelen? Dan is medische acupunctuur door dokter Lieveld misschien iets voor u.

Dokter Lieveld behandelt de klachten en de mens

Medische acupunctuur door dokter Lieveld is vaak zeer effectief bij de behandeling van stressklachten.Zie hiervoor ook de bronnenlijst Wetenschappelijke studies wijzen uit dat acupunctuur de aanmaak van lichaamseigen stoffen stimuleert. Zoals neuro-transmitters, die onze stemming positief beïnvloeden en ons tot rust laten komen. Daarnaast gaan we door acupunctuur vaak veel beter slapen.

De traditionele Chinese geneeskunde heeft een andere verklaring. Zij stelt dat acupunctuur stressklachten en burn-out zo goed kan aanpakken, doordat het de energiehuishouding in ons lichaam herstelt. Acupunctuur zorgt ervoor dat we als mens weer in balans komen.

6 tot 10 behandelingen vaak al heel effectief

Het aantal behandelingen is natuurlijk persoonsgebonden en ook afhankelijk van:

 • de aard van uw klachen ten gevolge van stress,
 • de diepte ervan,
 • hoe lang de klachten al bestaan.

Toch zijn 6 tot 10 behandelingen vaak al heel helpend. Als de stress zeer heftig is en de stresserende omstandigheden lastig positief te beïnvloeden zijn, kan het nodig zijn om wat langer door te gaan.

Behandeling door dokter Lieveld: pijnloos en prettig

Meer dan de helft van de acupunctuurtechnieken die dokter Lieveld inzet, is naaldloos. Áls hij naalden gebruikt, zijn deze, met een doorsnede van maar 0,15 mm, veel dunner dan de traditionele Chinese naalden. Hierdoor, en door de verfijnde naaldtechniek die hij machtig is, ervaren de meeste patiënten zijn behandelingen als aangenaam en pijnloos.

Wetenschap en WHO: acupunctuur werkt bij tal van stressklachten

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen goed werkt, ook bij verschillende stress-gerelateerde klachten. (zie de bronnenlijst) Op basis daarvan publiceerde de WHO (World Health Organisation van de VN) een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. Stressklachten als slapeloosheid, hoge bloeddruk, hoofdpijn en stress-gerelateerde hartklachten staan op die lijst.(130)

Acupunctuur behandeling door dokter Harry Lieveld

 

Waarom dokter Lieveld?

 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Aziatische deskundigheid

Lees meer over dokter Lieveld

WHO adviseert acupunctuur bij meer dan 100 klachten

De WHO (World Health Organisation van de VN) analyseerde een groot aantal moderne wetenschappelijke studies naar de verschillende vormen van acupunctuur. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt.

Lees meer over de WHO

Contact opnemen?
 • Voor uw vraag / meer informatie
 • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
 • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld