Door acupunctuur stoppen met roken

Overweegt u met behulp van acupunctuur te stoppen met roken? Dan is een behandeling met medische acupunctuur door dokter Lieveld misschien iets voor u.

Geen discipline? Onzin!

Mensen die roken, voelen zich dikwijls beoordeeld als slap en disciplineloos. Dokter Lieveld denkt daar anders over. De traditionele Chinese geneeskunde ziet nicotine-afhankelijkheid als een reële aandoening, waar niet te licht over moet worden gedacht.

Dokter Lieveld behandelt de nicotine-afhankelijkheid en de mens

Dokter Lieveld verenigt zijn inzichten in de acupunctuur met die in de westerse geneeskunde en dat levert vaak goede resultaten op. Bij mensen die willen stoppen met roken, werkt hij vaak met combinaties van klassieke, elektro-, neuro- en ooracupunctuur. Hij zet deze verschillende acupunctuurvormen op verschillende “fronten” in:

 • Tegengaan van onthoudingsverschijnselen. Hierdoor wordt stoppen veel gemakkelijker.
 • Versterken van wil om te stoppen. Dokter Lieveld helpt u de geestelijke en lichamelijke afhankelijkheid te doorbreken. De behoefte om te roken neemt af en uw wilskracht wordt steeds sterker.
 • Versterken van uw energie en vitaliteit.
 • Tegengaan van de toenemende drang naar snoepen of eten. Zo kan hij ervoor zorgen dat u niet in gewicht aankomt.
 • Bevorderen van de werking van de spijsvertering, die anders trager gaat werken door het stoppen met roken. Ook hierdoor kan gewichtstoename worden voorkomen.

Dokter Lievelds behandelingen helpen u ook om als mens (nog) beter in balans te komen. Aan het begin van een behandelreeks voelen mensen zich vaak al energieker en zitten beter in hun vel.

6 tot 8 behandelingen vaak al heel effectief

De hoeveelheid behandelingen die nodig is, is persoonsgebonden. Maar meestal zijn 6 tot 8 behandelingen voldoende. De ervaring leert dat in de eerste paar weken 1 tot 2 behandelingen per week het meest effectief zijn. In de 3 tot 4 weken die op de eerste behandelingen volgen, volstaat 1 behandeling per week. Soms zijn er na een tijdje één of enkele additionele nabehandelingen nodig.

Behandeling door dokter Lieveld: pijnloos en prettig

Meer dan de helft van de acupunctuurtechnieken die dokter Lieveld inzet, is naaldloos. Áls hij naalden gebruikt, zijn deze, met een doorsnede van maar 0,15 mm, veel dunner dan de traditionele Chinese naalden. Hierdoor, en door de verfijnde naaldtechniek die hij machtig is, ervaren de meeste patiënten zijn behandelingen als aangenaam en pijnloos.

Wetenschap en WHO: acupunctuur werkt bij stoppen met roken

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen vaak goed werkt, ook bij nicotine-afhankelijkheid.(zie de bronnenlijst) Op basis daarvan publiceerde de WHO (World Health Organisation van de VN) een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. Nicotine-afhankelijkheid staat op die lijst.(130)

Acupunctuur behandeling door dokter Harry Lieveld

 

Waarom dokter Lieveld?

 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Aziatische deskundigheid

Lees meer over dokter Lieveld

WHO adviseert acupunctuur bij meer dan 100 klachten

De WHO (World Health Organisation van de VN) analyseerde een groot aantal moderne wetenschappelijke studies naar de verschillende vormen van acupunctuur. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt.

Lees meer over de WHO

Praktijkverhalen

Contact opnemen?
 • Voor uw vraag / meer informatie
 • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
 • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld