Oor-acupunctuur/auriculo

Heeft u klachten en wilt u iets anders proberen, wat veilig en verantwoord is? Dan is een ooracupunctuur-behandeling door dokter Lieveld misschien iets voor u.

Dokter Lieveld behandelt de klacht en de mens

Ooracupunctuur komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en is één van de technieken binnen de acupunctuur. Onder ooracupunctuur verstaan we het met naaldjes of met stalen of gouden bolletjes stimuleren van acupunctuurpunten in het oor.  Acupunctuurpunten die behandeld worden om uw klacht te verhelpen of de last die u ervan heeft, sterk te verminderen. Patiënten krijgen vaak ook meer energie door de behandeling. Dikwijls gaat een patiënt bij aanvang van de behandelreeks, direct al beter in zijn vel zitten.

Behandeling door dokter Lieveld: pijnloos en prettig

Dokter Lieveld gebruikt heel kleine naaldjes of bolletjes in uw oren. Hierdoor, en door de verfijnde naaldtechniek die hij machtig is, ervaren de meeste patiënten ooracupunctuur als aangenaam en pijnloos.

Brengt het hele lichaam in balans

Uw oor is een zogenaamd microsysteem dat in contact staat met de organen en systemen door uw hele lichaam. (10, 79 t/m 82) Dokter Lieveld kan bijvoorbeeld punten in het oor stimuleren, die corresponderen met de regulatie van uw bloeddruk. Dan zal dit resulteren in een positief effect hierop.

Dokter Lieveld kan ooracupunctuur als enige behandeling inzetten, maar meestal gebruikt hij ooracupunctuur als versterking van andere vormen van acupunctuur.

Ooracupunctuur: ook bij afvallen en stoppen met roken

Wilt u gezond en blijvend afvallen of stoppen met roken? Dan plaatst dokter Lieveld aan het einde van een behandeling gouden of stalen zogeheten “verblijfs-"bolletjes of -naaldjes in uw oren. Deze blijven een week zitten. Het best drukt u ze dagelijks enkele malen zachtjes aan. Zo helpt u om uw zin in roken dan wel eten te verminderen. Maar ook om ontwennings- verschijnselen tegen te gaan en om uw "spijsverteringsvuurtje" aan te wakkeren.

Wetenschap: acupunctuur werkt inderdaad!

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen goed werkt. (zie o.a: 1 t/m 129, 131 t/m 154). Op basis daarvan publiceerde de WHO (World Health Organisation van de VN) een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. (130)

Contact opnemen?
  • Voor uw vraag / meer informatie
  • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
  • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
  • Als er geen oplossing was voor uw klacht
  • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
  • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld