Uw veiligheid

Acupunctuur is zeer veilig

Echter, alleen in handen van een goed opgeleide behandelaar. Het is voor uw veiligheid van belang dat u een diagnose en behandeling krijgt, gebaseerd op de acupunctuur, maar ook op inzichten in de westerse geneeskunde. Dat kan alleen een arts die het beste van de Chinese en de westerse geneeskunde kan combineren.

Geen nare bijwerkingen

Wetenschappers hebben grote studies gedaan naar de veiligheid van acupunctuur. (68,78, 111) De onderzoekers vonden geen ernstige bijwerkingen als gevolg van acupunctuurbehandelingen. Één van die onderzoeken is gepubliceerd in het gerenommeerde en kritische medische vakblad het British Medical Journal. (78)

Wél prettige "bijwerkingen"

Veel gerapporteerde “bijwerkingen” van acupunctuur zijn, dat mensen wegsoezen op het behandelbed en dat ze zich energieker voelen na de behandeling. (68,78, 111) Maar dat zijn eigenlijk geen bijwerkingen: dat is juist, ook, de bedoeling.

Acupunctuur kan medicijngebruik terugdringen: ook pijnstillers

Dit dient te allen tijde plaats te vinden onder medisch toezicht. Ook daarom is het verstandig dat u zich tot een arts voor acupunctuur wendt. 

Combinatie met westerse geneeswijzen is mogelijk

Acupunctuur kan vrijwel altijd aan westerse behandelingen worden toegevoegd, ter bevordering van uw algehele genezing of beter welbevinden. Acupunctuur kan werken in combinatie met reguliere medicijnen. Dus als stoppen of afbouwen van medicatie onverantwoord voor u is, kan acupunctuur toch zijn werk doen.

Dokter Lieveld hanteert strenge hygiëne normen

De superdunne (0,15 mm) acupunctuurnaaldjes die dokter Lieveld gebruikt, zijn steriele wegwerpnaalden. Hij zal dus nooit naalden hergebruiken. Daardoor hoeft u niet bang te zijn dat u een infectie oploopt door een acupunctuurbehandeling van dokter Lieveld. Daarnaast houdt dokter Lieveld zich ook aan de strenge hygiëneregels voor o.a.

  • de overige apparatuur,
  • de behandelkamers,
  • de rest van de praktijk.

Alles voldoet aan de strenge hygiënevoorschriften van NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging). Van deze beide beroepsverenigingen is dokter Lieveld immers lid.

Bij dokter Lieveld ben u in veilige én deskundige handen

Dus, heeft u klachten waar de reguliere zorg u niet verder mee kan helpen? Kies dan wel voor een árts, zoals dokter Lieveld. Dan maakt u een zekere en verantwoorde keuze.

Contact opnemen?
  • Voor uw vraag / meer informatie
  • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
  • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
  • Als er geen oplossing was voor uw klacht
  • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
  • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld