Ortho-manuele + westerse geneeskunde + medische acupunctuur: tegen uw hernia

 Heeft u ernstige rug-, nek- of schouderklachten ten gevolge van een hernia? Bent u op zoek naar een niet-operatieve oplossing? Overweegt u om met acupunctuur uw hernia te laten behandelen? Dan is een combinatiebehandeling van medische acupunctuur, acupressuur en ortho-manuele technieken door dokter Lieveld misschien iets voor u.

 Dokter Harry Lieveld behandelt veel patiënten met klachten:

 • waarvoor de patiënt geopereerd zou moeten worden,
 • die niet thuisgebracht kunnen worden,
 • waar weinig of niets aan te doen valt,
 • waar geen afdoende therapie meer voor is,
 • waar de patiënt 'mee moet leren leven'...
Diagnose: het beste uit drie werelden

Daarom stelt dokter Lieveld iedere diagnose op basis van zijn inzichten in de:

 • Traditionele Chinese geneeskunde: de oorsprong van de medische acupunctuur en acupressuur
 • (Ortho)-manuele geneeskunde,
 • Westerse geneeskunde.

Als hij een hernia bij u constateert, of als deze al eerder geconstateerd was, kunt u besluiten zich door hem te laten behandelen.

Behandeling: het beste uit drie werelden

Als u een door hem behandelbare hernia heeft, kan dokter Lieveld deze aanpakken met een combinatie van:

 • Medische acupunctuur en acupressuur,
 • (Ortho)-manuele technieken,
 • Westerse geneeskunde.

Uiteraard zet hij ook altijd zijn kennis van de westerse geneeskunde in. Gedegen kennis van o.a. anatomie, fysiologie en neurologie is onontbeerlijk voor uw veiligheid.

Met zijn handen oefent hij zachte druk (geen kraken!) uit op bepaalde acupunctuurpunten. Zo bewerkstelligt hij dat uw lichaam zichzelf gaat herstellen. U zorgt er zelf voor dat de hernia zich terugtrekt en uw lichaam weer in balans komt. Hierdoor worden de klachten als vanzelf opgeheven.

Medicijnen en operaties vaak overbodig

Dokter Lieveld kan ervoor zorgen dat de oorzaak van uw klachten opgeheven wordt: de hernia. Daardoor maken zijn behandelingen operaties en medicijngebruik vaak overbodig.

Dokter Lieveld behandelt de klacht en de mens

De medische acupunctuur-component in zijn combinatie-behandelingen helpen u om ook als mens (nog) beter in balans te komen. Aan het begin van een behandelreeks voelen patiënten zich vaak al energieker en zitten beter in hun vel.

6 tot 8 behandelingen volstaan: pijnloos en prettig

Dokter Lieveld gebruikt tijdens de combinatie-behandeling vooral zijn handen en duimen. Áls hij naaldjes gebruikt, zijn deze, met een doorsnede van maar 0,15 mm, veel dunner dan de traditionele Chinese naalden. Hierdoor, en door de verfijnde naaldtechniek die hij machtig is, ervaren de meeste patiënten zijn behandelingen als aangenaam en pijnloos.

Wetenschap en WHO: acupunctuur pijnstillend bij rug-, nek- en wervelpijn

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen vaak heel goed werkt, ook bij veel klachten van het bewegingsapparaat. Medische acupunctuur stimuleert namelijk de aanmaak van specifieke lichaamseigen stofjes. Deze werken pijnstillend en ontstekingsremmend (zie de bronnenlijst).

Op basis daarvan publiceerde de WHO (World Health Organisation van de VN) een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. Ook rug-, nek- en wervelpijn staan op die lijst.(130)

Acupunctuur behandeling door dokter Harry Lieveld

 

Waarom dokter Lieveld?

 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Aziatische deskundigheid

Lees meer over dokter Lieveld

WHO adviseert acupunctuur bij meer dan 100 klachten

De WHO (World Health Organisation van de VN) analyseerde een groot aantal moderne wetenschappelijke studies naar de verschillende vormen van acupunctuur. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt.

Lees meer over de WHO

Praktijkverhalen