Zonder kraken een hernia verhelpen? Dat kan met acupressuur

Mevrouw Bergman is al jaren directeur van een basisschool. De school doet het heel goed, mede dankzij haar inspanningen. Een tijd geleden kreeg mevrouw Bergman ineens last van haar rug. Aanvankelijk dacht ze dat het zo wel weer over zou gaan.

Maar na een week of drie begon de pijn ondraaglijk te worden. Ze kon er zelfs niet meer van slapen, ook al slikte ze morfinehoudende pijnstillers. Daarbij kreeg ze last van tintelingen in haar been. De huisarts liet daarom röntgenfoto's maken en constateerde vervolgens een hernia.

Vragen? Neem contact op

Wat jammer is, dat veel mensen niet weten dat met acupressuur veel hernia's op een relatief makkelijke manier te verhelpen zijn. Dus zonder lange rustperiode en zonder operatie. Immers zo’n lange rustperiode vinden veel mensen een verschrikking. Ook omdat zij dan hun werk vaak niet meer kunnen doen op de manier en met de intensiteit die ze graag willen.

Net als mevrouw Bergman. Haar werk stond eigenlijk een aantal maanden stil. Ze kwam enkele uren per dag naar school voor de meest acute en belangrijke zaken en daarna ging ze uitgeput weer naar huis.

Van een collega-directeur hoorde ze van de combinatie acupunctuur en acupressuur. Met acupunctuur kunnen zelfs de heftigste pijnen bestreden worden. Met acupressuur geef je het lichaam met heel lichte en onschadelijke druk, commando’s om zelf de calamiteit te herstellen. Je drukt namelijk vrij zacht op een bepaalde manier op bepaalde acupunctuurpunten en het lichaam gaat aan het werk om zelf de hernia te herstellen. Met acupressuur ‘kraak’ je het lichaam dus niet. Het lichaam herstelt uiteindelijk zichzelf. Zelfs bij jonge kinderen kun je acupressuur toepassen.

Mevrouw Bergman was intussen met voorrang op de wachtlijst voor een hernia-operatie terecht gekomen. Gelukkig bleek die operatie niet meer nodig. Na 8 behandelingen met acupunctuur en acupressuur was ze pijnvrij: haar lichaam had met wat van mijn steun de hernia zelf teruggedrongen.

Lees meer over de hernia behandelingen

Contact opnemen?
  • Voor uw vraag / meer informatie
  • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
  • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
  • Als er geen oplossing was voor uw klacht
  • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
  • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld