Hoe kom ik van die rugpijn af?

 

Dat vroeg Herman Kouwenaar (gefingeerde naam) zich al tijden af. De heer Kouwenaar was 35 jaar oud en drukbezet. Hij had een verantwoordelijke baan als werktuigbouwkundig ingenieur. Daarnaast tenniste hij zeer verdienstelijk. Hij had al enkele jaren last van telkens weerkerende lage rugpijn, waar niet veel aan te doen leek. De oorzaak van de pijn was ook niet ontdekt. Dat overkomt jaarlijks honderdduizenden Nederlanders.  

 RUGPIJN? NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP!

Bekkenscheefstand vaak oorzaak onbegrepen klachten bewegingsapparaat

Indertijd behandelde ik hem met een combinatie van acupunctuur, acupressuur en ortho-manuele technieken. Met acupunctuur bestreed ik de pijn en met een combinatie van acupressuur (zachte druk met mijn handen en duimen rond acupunctuurpunten) en ortho-manuele technieken (geen kraken!) lukte het me om zijn bekkenscheefstand te corrigeren. Daar kwam zijn rugpijn namelijk vandaan.

 

Mensen weten niet van hun bekkenscheefstand

Dikwijls weten mensen niet dat hun rug- nek- arm- knie- en/of schouderklachten veroorzaakt worden door een bekkenscheefstand van vaak wel drie tot vier centimeter. Meestal heeft iemand die in de loop der jaren ontwikkeld zonder dat in de gaten te hebben. De oorzaak kan een ongeluk zijn. Of het telkens aannemen van eenzelfde houding bij werk of sport. Voor meneer Kouwenaar was vooral van belang dat de behandeling aansloeg. Na een stuk of acht behandelingen had hij geen last meer van die ‘ellendige rugpijn.’ Hij kon zijn werk weer pijnloos doen en tennissen dat het een lieve lust was.

 OOK VAN UW RUGPIJN AF? 

Lage rugpijn zonder oorzaak

Nu weten we allemaal dat rugpijn vaak terug komt: zo ook bij meneer Kouwenaar. Een jaar na de behandelingen, kwam hij weer langs. Gelukkig was de bekkenscheefstand niet terug gekomen. Echter, vervelend genoeg was de oorzaak van zijn ‘nieuwe’ lage rugpijn nu niet te achterhalen: niet door de huisarts, niet door de medisch specialist en in dit geval ook niet door mij. Nu komt het ontbreken van een oorzaak bij lage rugpijn helaas nogal eens voor.

Fijn is dan dat ik met combinatiebehandelingen van acupunctuur, acupressuur en ortho-manuele technieken onbegrepen pijnen dikwijls toch goed aan kan pakken. Meneer Kouwenaar had dan ook maar tien behandelingen nodig om weer pijnvrij aan de slag te gaan: met werk en met tennis.

Contact opnemen?
  • Voor uw vraag / meer informatie
  • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
  • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
  • Als er geen oplossing was voor uw klacht
  • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
  • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld