Acupunctuur na een beroerte

 

Heeft u onlangs een beroerte gehad? Heeft u daardoor moeite met het voortzetten van het alledaagse leven? Wilt u uw revalidatie verder bevorderen? Dan is een behandeling met medische acupunctuur door dokter Lieveld misschien iets voor u.

 

Door acupunctuur: na beroerte vaak minder restverschijnselen en pijnen

Dokter Lieveld combineert medische acupunctuur met zijn inzichten in de (ortho-) manuele en westerse geneeskunde. Door het beste uit verschillende werelden te verenigen, kan hij vaak opmerkelijke resultaten halen.

Met name zijn behandelingen met schedelacupunctuur in combinatie met elektro-acupunctuur werpen vruchten af.

Zo snel mogelijk behandelen levert vaak het beste resultaat op

Er wordt aanbevolen om minimaal twee keer per week te behandelen, het liefst zo snel mogelijk na de acute fase. Vaak wordt de frequentie na enige tijd één behandeling per week.

 

Behandeling door dokter Lieveld: pijnloos en prettig

Meer dan de helft van alle behandelvormen binnen de medische acupunctuur maken GEEN gebruik van naaldjes. Dokter Lieveld gebruikt na een beroerte vaak schedelacupunctuur: dat is meestal mét naaldjes. Elektro-acupunctuur kan vaak ook zonder naaldjes toegepast worden: met 'padjes.'

De naaldjes die dokter Lieveld naaldjes gebruikt, hebben met een doorsnede van maar 0,15 mm. Ze zijn dus veel dunner dan de traditionele Chinese naalden. Hierdoor, en door de verfijnde naaldtechniek die dokter Lieveld machtig is, ervaren de meeste patiënten zijn behandelingen als aangenaam en pijnloos.

Wetenschap en WHO: acupunctuur werkt bij de gevolgen van een beroerte

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen goed werkt, o.a. bij pijnen en restverschijnselen na een beroerte. (zie o.a: 45, 54, 81). Op basis daarvan publiceerde de WHO (World Health Organisation van de VN) een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. Beroerte staat op die lijst.(130)

Acupunctuur behandeling door dokter Harry Lieveld

 

Waarom dokter Lieveld?

  • Als er geen oplossing was voor uw klacht
  • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
  • Westerse en Aziatische deskundigheid

Lees meer over dokter Lieveld

WHO adviseert acupunctuur bij meer dan 100 klachten

De WHO (World Health Organisation van de VN) analyseerde een groot aantal moderne wetenschappelijke studies naar de verschillende vormen van acupunctuur. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt.

Lees meer over de WHO

Praktijkverhalen