Met rugpijn op vakantie?

Mevrouw Hendriks (gefingeerde naam) kwam begin juni 2011 bij me. Ze had vreselijk veel last van haar rug. Vooral onderin deed het erg veel pijn, vooral bij zitten, maar nog het meest bij liggen. Ze sliep dan ook al een aantal weken heel slecht. Haar werk en haar gezin hadden ook onder haar slechte gesteldheid te lijden.

Ze zag erg op tegen de geplande vakantietrip naar Italië, eind juli. Ze zou dan minstens 14 uur in de auto moeten zitten. Al zouden ze de rit in twee dagen doen, dan was het met die pijn nog steeds geen haalbare kaart.

Daarom was ze maar naar mij toe gekomen, want ik had ook haar collega van haar rugklachten “afgeholpen”. Nu neem ik altijd veel tijd voor het eerste gesprek met een nieuwe patiënt: gemiddeld drie kwartier tot een uur. Ik doe een “second opinion”. Ik wil de patiënt eerst onderzoeken volgens de gangbare westerse methoden. Eerder kun je en mág je niet aan de behandeling beginnen.

Wat bleek nu bij mevrouw Hendriks het geval? Ze had een bekkenscheefstand van een centimeter of vier. Dat had ze niet in de gaten. Zij is niet de enige. Veel mensen met (lage) rugklachten weten niet dat hun klachten veroorzaakt worden door een bekkenscheefstand. Hoe je zo’n bekkenscheefstand oploopt? Misschien door een val, lang geleden. Of misschien doordat je spieren verslappen met het ouder worden?

Met een combinatie van acupressuur en ortho-manuele technieken kun je een bekken vaak weer in de oorspronkelijke stand terugkrijgen. Vaak zijn daar een behandeling of zes tot acht voor nodig. Zo ook bij mevrouw Hendriks. Toch nam na de eerste behandeling de pijn direct al een stuk af.

Het mooie is dat je met zachte bewegingen het lichaam ertoe aanzet, zichzelf te herstellen. Je “kraakt” of forceert dus niets. De pijn en de slapeloosheid bestrijd je met klassieke acupunctuur. Je plaatst zachtjes minuscule naaldjes in de huid van de patiënt. Deze naaldjes zijn trouwens veel kleiner dan injectienaalden. De meeste patiënten vinden ze absoluut pijnloos. Zo ook mevrouw Hendriks. Ze bekende me dat ze erg tegen de behandelingen had opgezien. Maar dat het enorm was meegevallen.

In de loop van de afgelopen weken werd de pijn steeds minder, ging ze beter bewegen en steeds beter slapen. Afgelopen week kwam mevrouw Hendriks langs voor de laatste behandeling. Vrijdag vertrekt ze naar Italië: met een rechtstaand bekken en pijnvrij.

Contact opnemen?
  • Voor uw vraag / meer informatie
  • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
  • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
  • Als er geen oplossing was voor uw klacht
  • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
  • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld