Onbegrepen pijnen

Al een jaar of vier had mevrouw Greefs ( gefingeerde naam) last van zeurende pijn aan de muizen van beide handen. Overdag was ze druk bezig met werk en gezin. Daardoor schonk ze nauwelijks aandacht aan de steeds maar toenemende pijn: “ik  had er eigenlijk geen tijd voor,” vertelde ze.

Wel  moest ze voor ze naar bed ging, steeds vaker een pijnstiller innemen, anders kon ze van de pijn niet slapen. Telkens dacht ze: “ik moet er toch eens naar laten kijken.” De huisarts constateerde dat het geen RSI was. Ook liet hij haar bloed onderzoeken op reumatische aandoeningen. Maar volgens de bloeduitslag was er daar geen sprake van.

Nu weten we dat reumatische aandoeningen lang niet altijd in het bloed aan te tonen zijn, dus een bloeduitslag zegt in zo’n geval lang niet alles. De huisarts concludeerde: “misschien een steriele ontsteking, maar we weten dat niet altijd precies.”  Hij raadde haar fysiotherapie aan. Die hielp jammer genoeg niet.  

Een tijdje later kreeg mevrouw Greefs er een klacht bij. Ze kreeg last van een zeurende pijn in beide bovenarmen. Ze kon nu nauwelijks meer slapen van de pijn.  Als je niet goed slaapt, kom je in een vicieuze cirkel terecht: je voelt je ellendig en daardoor slaap je niet.

Dat was ook het geval bij mevrouw Greefs. “Ik werd steeds sjagrijniger tegen mijn kinderen, mijn man en mijn collega’s,” zei ze. Ze nam steeds sterkere pijnstillers. Maar  eigenlijk wilde ze die niet: “ik werd daar zo duf van en écht goed werken, deden ze niet .” Daarom wendde ze zich tot mij. Na één behandeling was de pijn al wat verminderd en had ze iets beter geslapen. Iedere volgende behandeling ging het vooruit. Na acht behandelingen waren de pijnklachten verdwenen. Mevrouw Greefs kwam vervolgens een korte periode één keer in de vier weken terug voor een ‘onderhoudsbehandeling.’

Bij mensen met onbegrepen pijn werkt acupunctuur vaak verbluffend goed. Maar ook bij mensen die pijn hebben, die wél thuisgebracht kan worden. Zoals pijn na operaties en pijn bij kanker, reuma, artrose, migraine, RSI en whiplash. Acupunctuur blijkt  vaak ook heel effectief bij verschillende soorten slaapproblemen.

Contact opnemen?
  • Voor uw vraag / meer informatie
  • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
  • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
  • Als er geen oplossing was voor uw klacht
  • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
  • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld