Acupunctuur bij baby’s, jonge kinderen en pubers

Acupunctuur kan ook werken bij baby’s, (jonge) kinderen en pubers. Een eerste vereiste is wel dat een behandeling pijnloos is. Nu ervaren de meeste kinderen (en volwassenen!) het zetten van een acupunctuurnaaldje slechts als een muggensteekje. Je voelt er nauwelijks iets van. Veel mensen denken aan injectienaalden, als het over acupunctuurnaalden gaat. Gelukkig kan ik hen dan geruststellen. Acupunctuurnaalden zijn veel kleiner, minuscuul klein, zelfs. Dat is wel de belangrijkste reden dat je ze niet of nauwelijks voelt. Daarbij helpt ook dat het aantal naaldjes heel beperkt is. Meestal gebruik ik slechts vijf tot tien acupunctuurnaaldjes.

Daarnaast moeten kinderen ook niet schrikken bij het zien van de naaldjes. Eigenlijk gaat dat altijd goed. Enerzijds omdat ouders bij een behandeling aanwezig zijn. Dat stelt het kind op zijn of haar gemak. Jongere kinderen zitten altijd bij vader of moeder op schoot.

Vraag nu de brochure aan over acupunctuur bij kinderen

Anderzijds schrikken kinderen bijna nooit, omdat ik op een rustige en tegelijkertijd speelse manier uitleg, wat ik ga doen. Telkens weer valt mij op, dat ook heel jonge kinderen uitstekend snappen, wat je hen vertelt. Als je maar ruim de tijd hebt en hen serieus neemt. Als er bij het kind toch angst voor naaldjes blijft bestaan, kan ik altijd uitwijken naar andere vormen van acupunctuur. Zoals acupressuur of laseracupunctuur. Bij beide komen er geen naaldjes aan te pas. Overigens, sommige volwassenen zijn eveneens bang voor naaldjes. Ook bij hen pas ik dan de vorm van acupunctuur aan. Na de eerste behandeling vinden kinderen het meestal heel gezellig om weer terug te komen……Dat vind ik altijd een groot compliment! Ouders geef ik vaak bepaalde eenvoudige handelingen mee voor thuis. Die zorgen voor voortzetting van de therapie tussen of na de behandelingen.

Een behandeltraject van een kind duurt meestal korter dan dat van een volwassene. Het aantal benodigde behandelingen is kleiner en vaak duren de behandelingen korter. Kinderen reageren namelijk sneller op acupunctuur dan volwassenen.

Gezondheids- of ontwikkelingsklachten van baby’s, (jonge) kinderen en pubers, die we met acupunctuur vaak goed kunnen behandelen, liggen rond deze problemen:

 • Zwakke constitutie, slechte weerstand, weinig vitaliteit;
 • Luchtwegen: vaak verkouden, constante loop- of juist verstopte neus, chronische oorontsteking, astma, bronchitis, allergieën;
 • Huid: eczeem, acne;
 • Spijsvertering: buikpijn, constipatie, diarree, overgeven, eetlustverlies, overgewicht;
 • Slaapproblemen: huilen, slecht doorslapen, nachtelijke onrust, bedplassen op latere leeftijd, angsten;
 • Gedragsproblemen: snelle irritatie, agitatie, boosheid, veel huilen, hyperactiviteit;
 • Leerproblemen: motivatie-, concentratie-, lees- en rekenproblemen, (dreigende) diagnoses van ADHD, ADD en stoornissen in het autisme-spectrum.

 Neem direct contact op met dokter Lieveld

Contact opnemen?
 • Voor uw vraag / meer informatie
 • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
 • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld