Met acupunctuur nekklachten behandelen

Heeft u last van nekklachten? Overweegt u met acupunctuur uw nekklachten te laten behandelen? Dan is een behandeling door dokter Lieveld misschien iets voor u.

Dokter Harry Lieveld behandelt veel patiënten met nekklachten en andere, vaak bijkomende, klachten van het bewegingsapparaat:

 • die niet goed thuisgebracht kunnen worden, of
 • waar weinig tot niets aan te doen valt, of
 • waar geen afdoende therapie meer voor is, en/of
 • waar de patiënt 'mee moet leren leven.'
Medische acupunctuur, (ortho-)manuele en westerse geneeskunde

Dokter Lieveld combineert medische acupunctuur, waaronder acupressuur, met een selectie van meest effectieve technieken uit de (ortho-)manuele geneeskunde. Mede door zijn inzichten in de westerse geneeskunde, weet hij het beste uit deze verschillende geneeswijzen tot een sterke eenheid te versmelten.

Acupressuur en (ortho-)manuele techniek: zachte druk, GEEN kraken

Acupressuur is een vorm van medische acupunctuur. Bij acupressuur en (ortho-)manuele technieken oefent dokter Lieveld met handen en duimen zachte druk (pressuur) uit op specifieke punten: ook acupunctuurpunten. Dit is GEEN! kraken.

Combinatie-behandeling pakt oorzaken aan

Dokter Lieveld kan met de combinatie acupressuur en (ortho-)manuele technieken de oorzaak van nekklachten vaak verhelpen. Hierdoor kunnen nekpijn en/of overige klachten snel afnemen. Dikwijls verdwijnen zij totaal.

Behandeling voorkomt vaak operaties en/of andere ingrijpende therapieën

Oorzaken van nekklachten en eventueel bijkomende klachten zijn vaak:

 • een bekkenscheefstand,
 • een hernia,
 • een wervelblokkade .

Vaak kan dokter Lieveld met zijn combinatie-behandeling bewerkstelligen dat deze oorzaken worden verholpen. Dat lukt zelfs dikwijls bij hernia's.

Werkt pijnstillend

 Dokter Lieveld zorgt voor prettige pijnstilling, die:

 • vaak bijzonder effectief is
 • toch geen nare bijwerkingen geeft, zoals sufheid, depressie, verslaving etc.

 

Dokter Lieveld behandelt klacht en mens

Dokter Harry Lieveld wil uw nekklachten in de kern aanpakken en dikwijls lukt dat ook. De acupunctuur-component van de behandeling, helpt u ook om als mens (nog) meer in balans te komen. Aan het begin van een behandelreeks voelen patiënten zich vaak al energieker en zitten beter in hun vel.

6 tot 8 behandelingen meestal voldoende

De hoeveelheid behandelingen die nodig is, is altijd wel afhankelijk van:

 • de aard van uw klacht
 • hoe lang uw klacht al bestaat

Bij ernstige klachten of bij klachten die al lang bestaan, is het soms nodig om wat langer door te gaan.

Pijnstillend en ontstekingsremmend

Er zijn veel pijnklachten die met medische acupunctuur behandeld kunnen worden, omdat medische acupunctuur de aanmaak van bepaalde lichaamseigen stofjes stimuleert. Deze werken pijnstillend, ontstekingsremmend en verbeteren onze stemming.

Behandeling door dokter Lieveld: pijnloos en prettig

Meer dan de helft van de acupunctuurtechnieken die dokter Lieveld inzet, is naaldloos. Áls hij naalden gebruikt, zijn deze, met een doorsnede van maar 0,15 mm, veel dunner dan de traditionele Chinese naalden. Hierdoor, en door de verfijnde naaldtechniek die hij machtig is, ervaren de meeste patiënten zijn behandelingen als aangenaam en pijnloos.

Wetenschap en WHO: acupunctuur bij nek-, schouder-, (lage) rugpijn

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen goed werkt. Het is ook effectief bij nekpijn en verwante klachten van het bewegingsapparaat. (zie o.a: 1 t/m 129, 131 t/m 154).

Op basis daarvan publiceerde de WHO (World Health Organisation van de VN) een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. Nekpijn staat op die lijst, evenals (lage) rugpijn, schouderpijn en kniepijn.<(130)

Acupunctuur behandeling door dokter Harry Lieveld

 

Waarom dokter Lieveld?

 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Aziatische deskundigheid

Lees meer over dokter Lieveld

WHO adviseert acupunctuur bij meer dan 100 klachten

De WHO (World Health Organisation van de VN) analyseerde een groot aantal moderne wetenschappelijke studies naar de verschillende vormen van acupunctuur. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt.

Lees meer over de WHO

Praktijkverhalen