Met acupunctuur frozen shoulder en andere schouderklachten behandelen

 

Heeft u last van een frozen shoulder? Acupunctuur biedt vaak uitkomst. Dikwijls kan acupunctuur ook andere schouderklachten verhelpen. Overweegt u met acupunctuur uw frozen shoulder of andere schouderklacht aan te laten pakken? Dan is een behandeling door dokter Lieveld misschien iets voor u.

Dokter Harry Lieveld behandelt veel patiënten met een frozen shoulder of andere schouderklachten:

 

 • die niet thuisgebracht kunnen worden,
 • waar weinig tot niets aan te doen valt,
 • waar geen afdoende therapie meer voor is.
Medische acupunctuur, (ortho-)manuele en westerse geneeskunde

Dokter Lieveld combineert medische acupunctuur, waaronder acupressuur, met een selectie van meest effectieve technieken uit de (ortho-)manuele geneeskunde. Mede door zijn inzichten in de westerse geneeskunde, weet hij het beste uit deze verschillende geneeswijzen tot een sterke eenheid te versmelten.

Acupressuur en (ortho-)manuele techniek: zachte druk, GEEN kraken

Acupressuur is een vorm van medische acupunctuur. Bij acupressuur en (ortho-)manuele technieken oefent hij met handen en duimen zachte druk (pressuur) uit op specifieke (acupunctuur-)punten. Dit is GEEN! kraken.

Combinatie-behandeling pakt oorzaken aan

Dokter Lieveld kan met de combinatie acupressuur en (ortho-)manuele technieken de oorzaak van uw klacht aanpakken. Hij kan bewerkstelligen dat uw lichaam zelf de oorzaak van de klacht opheft. Hierdoor nemen klachten vaak snel af, meestal verdwijnen zij totaal.

Medische acupunctuur: pijnstillend, voorkomt medicijngebruik

Uw directe pijnklachten kan dokter Lieveld vaak verhelpen met combinaties van verschillende vormen van medische acupunctuur. Dokter Lieveld zorgt voor prettige pijnstilling, die:

 • vaak bijzonder effectief is
 • toch geen nare bijwerkingen heeft, zoals sufheid, depressie, verslaving etc

 

Dokter Lieveld behandelt klacht en mens

Dokter Harry Lieveld wil uw schouderklacht in de kern aanpakken en dikwijls lukt dat ook. De acupunctuur-component van de behandeling, helpt u ook om als mens (nog) meer in balans te komen. Aan het begin van een behandelreeks voelen patiënten zich vaak al energieker en zitten beter in hun vel.

6 tot 8 behandelingen vaak al heel effectief

De hoeveelheid behandelingen die nodig is, is altijd wel afhankelijk van:

 • de aard van uw klacht
 • hoe lang uw klacht al bestaat

Bij ernstige klachten of bij klachten die al lang bestaan, is het soms nodig om wat langer door te gaan.

Pijnstillend en ontstekingsremmend

Er zijn veel pijnklachten die met medische acupunctuur behandeld kunnen worden, omdat medische acupunctuur de aanmaak van bepaalde lichaamseigen stoffen stimuleert. Deze werken pijnstillend, ontstekingsremmend en verbeteren onze stemming.

Behandeling door dokter Lieveld: pijnloos en prettig

Meer dan de helft van de acupunctuurtechnieken die dokter Lieveld inzet, is naaldloos. Áls hij naalden gebruikt, zijn deze, met een doorsnede van maar 0,15 mm, veel dunner dan de traditionele Chinese naalden. Hierdoor, en door de verfijnde naaldtechniek die hij machtig is, ervaren de meeste patiënten zijn behandelingen als aangenaam en pijnloos.

Wetenschap en WHO: acupunctuur werkt bij schouderpijn, rug- en nekpijn

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen goed werkt: ook bij schouderpijn en verwante klachten van het bewegingsapparaat. (zie o.a: 1 t/m 129, 131 t/m 154). Op basis daarvan publiceerde de WHO (World Health Organisation van de VN) een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. Schouder-, nek-, knie- en (lage) rugpijn staan ook op die lijst.<(130)

Acupunctuur behandeling door dokter Harry Lieveld

 

Waarom dokter Lieveld?

 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Aziatische deskundigheid

Lees meer over dokter Lieveld

WHO adviseert acupunctuur bij meer dan 100 klachten

De WHO (World Health Organisation van de VN) analyseerde een groot aantal moderne wetenschappelijke studies naar de verschillende vormen van acupunctuur. Op basis daarvan publiceerde de WHO een lijst met meer dan 100 aandoeningen waarvoor zij acupunctuur aanbeveelt.

Lees meer over de WHO

Contact opnemen?
 • Voor uw vraag / meer informatie
 • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
 • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld