Corona, Medische Acupunctuur en de veiligheid in mijn praktijk

Vanwege de maatregelen rondom het nieuwe coronavirus waren artsen voor medische acupunctuur en (ortho-)manuele technieken, zoals ik, 2 april jl. genoodzaakt hun praktijken tijdelijk te sluiten. Vanaf maandag 11 mei is mijn praktijk weer open en kan ik u weer helpen.

Een veilig beschermingsprotocol

In mijn praktijk neem ik nog striktere beschermende hygiënische maatregelen, dan door het RIVM vereist: voor uw veiligheid en die van andere patiënten:

 1. Als u belt om een afspraak te maken, zal mijn praktijkassistent u enkele gezondheidsvragen stellen. Dat is om samen vast te stellen of u mogelijk besmet bent met het nieuwe coronavirus, dat COVID-19 kan veroorzaken.
  Deze vragen zal ik u ook stellen, direct als ik u in mijn praktijk ontvang. Afhankelijk daarvan zal ik u wel of niet behandelen of u adviseren contact met uw huisarts op te nemen.
 2. Komt u, indien enigszins mogelijk, in uw eentje naar de praktijk: dus zonder begeleiding.
 3. De deur van de praktijk is op slot. Belt u aan, dan doe ik zelf open.
 4. Als u binnenkomt, is de wachtkamer leeg. U komt dus geen andere mensen tegen.
 5. Ik vraag u direct bij binnenkomst uw handen 20 seconden te wassen met desinfecterende zeep. Daarna kunt u uw handen desinfecteren met alcohol 80%.
 6. Vervolgens bespray ik u met een zachte nevel van desinfecterende alcohol van 80%.
 7. Brengt u gerust uw eigen mondkapje mee. Dat zit het comfortabelst. Mocht u er geen bezitten,dan ontvangt u er een van mij. Dat kunt u tijdens de behandeling opzetten. Gedurende ons gesprek is dat niet nodig. We houden dan 1,5 meter afstand.
 8. Ik draag beschermende kleding en, alleen tijdens de behandeling, een mondkapje. Dat is voor uw veiligheid erg belangrijk.
 9. Uw behandeling vindt plaats op een van tevoren gedesinfecteerd behandelbed met steriele wegwerpmaterialen.
 10. Na de behandeling wast u uw handen opnieuw. U desinfecteert ze daarna met alcohol 80%
 11. Vervolgens bespray ik u wederom met een zachte nevel van desinfecterende alcohol 80%.
 12. Daarna verlaat u de praktijk via een andere route dan bij binnenkomst. U komt dus, ook bij het verlaten van de praktijk, niemand anders tegen.
 13. Vervolgens desinfecteer ik mezelf en de ruimtes waar u geweest bent, ook de wc, de lichtknoppen e.d. Zo kan ik u en de andere patiënten maximale hygiëne, bescherming en veiligheid bieden.

Ik zie u graag weer terug in de praktijk.

Contact

U kunt nu dus gerust (weer) een afspraak maken. U kunt rekenen op optimale veiligheid in mijn praktijk. De veiligheidsmaatregelen die ik neem, zijn veel strenger dan die zijn voorgeschreven door RIVM. Natuurlijk kunt u mij ook altijd bellen of mailen voor advies. Vermeld u in uw mail uw telefoonnummer zodat ik telefonisch contact met u op kan nemen. Dat is effectiever en persoonlijker. U kunt ook bellen voor een online adviesgesprek via Microsoft Teams of Zoom. Ik ben er voor u en nu gelukkig weer voor de volle 100%! Telefoon: 040-2837612 Mail: h.lieveld@acupunctuur-lieveld.nl

Het gaat voorbij

Ondanks alles: geniet zoveel mogelijk van de zomer en het leven: de bloemen, de bomen, de vogels, de zon en de prachtige luchten. De natuur gaat haar optimistische weg gaat, corona of niet. Adem de zomer in, hou vol, blijf gezond! Het gaat voorbij.

Contact opnemen?
 • Voor uw vraag / meer informatie
 • Een vrijblijvend kort kennismakingsgesprek
 • Een consult/behandeling

Neem contact op

Waarom dokter Lieveld?
 • Als er geen oplossing was voor uw klacht
 • Afgestudeerd arts aan Universiteit Nijmegen
 • Westerse en Chinese deskundigheid

Over dokter Lieveld

Kijk hier voor onze mogelijkheden in deze Coronaperiode